laupäev, 24. jaanuar 2009

Sibulasupp

Koostis:
2 sl oliiviõli
25 g võid
1.2 kg mahedamaitselist sibulat (u 5 suurt)
75 ml kuiva šerrit2
l kana- või aedvilja- puljongit
6 kuni 12 viilu röstitud (pikka) saia
125 g riivitud gruyere juustu
soola
musta pipart


Valmistamine:Kuumuta õli suures potis, lisa või. Lisa kooritud ja viilutatud sibulad. Kata pott kaanega ning hauta 30 minutit tasasel tulel. Võta potilt kaas ning tõsta kuumust. Hauta 10 minutit, kuni sibulad on karamelliseerunud. Lisa šerri ja keeda 2 minutit, et alkohol aurustuks. Lisa kana- või aedviljapuljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning hauta 20 minutit. Maitsesta. Jaota supp serveerimisnõudesse, kata saiaviilu ja riivitud juustuga. Grilli ahjus, kuni juust on sulanud.