Koostis:
75 g pehmet võid
75 g suhkrut (osa võib olla demerara või fariinsuhkur)
1 kg suuremat hapukat sorti õuna
250 g pärmi- lehttainast
Valmistamine:
Laota võitükid ning suhkur 24 cm läbimõõduga vormi* põhja ning kuumuta tasasel tulel, kuni või on sulanud ja suhkur karamelliseeruma hakkab.Koori õunad, eemalda seemnekoda ja lõigu õunad suuremateks sektoriteks (nt 4 või 6 viiluks, olenevalt suurusest). Lao õunapoolikud vormi põhja sulanud suhkru-või segusse, lõikepind ülespoole. Õunad peaksid olema tihedalt teineteise kõrval.Rulli lehttainas 26 cm läbimõõduga kettaks ja aseta vormi peale nii, et õunad oleks kaetud. Ülejäänud taina ääred suru õunte ja koogivormi servade vahele.Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni pealispind on kuldpruun.Lase koogil enne väljakummutamist veidi vormis jahtuda. Siis kata koogivorm taldrikuga, pööra kiiresti teistpidi ja kummuta kook taldrikule.
*mina kasutan üht vana panni, mis on hea paksu põhjaga ja millelt ma varre tagant ära kruvisin. Väga mugav teha.
http://kajakapesa.wordpress.com/2008/10/06/imeline/
1 kuu tagasi