neljapäev, 16. oktoober 2008

Kartulipannkoogid/kartulikotletid

15 tk

1 kg kartulit
3 muna
1 sibul
paar küünt küüslauku
meelepäraseid ürte (värskeid või kuivatatud)
soola
musta pipart
õli praadimiseks

Pese ja koori kartulid ning riivi jämeda riiviga. Suru kartulist peotäishaaval välja nii palju vedelikku, kui suudad. Haki sibul ja küüslauk.Sega kõik komponendid korralikult läbi ja maitsesta soola ning pipraga.Kuumuta pann rasvainega ja tõsta kartulisegu kuhjaga supilusikatäite kaupa pannile. Suru kook umbes poole sentimeetri paksuseks, et see korralikult läbi küpseks.Prae kummaltki poolt pigem madalamal kuumusel 3-4 minutit kuni koogi pind on kuldne.Serveeri soojalt kvaliteetse majoneesi ja murulauguga või ürdi-toorjuustuga.Märkus: sibula võib vahelduse mõttes asendada hoopis riivjuustuga ja kui tainas sai ebapiisava vedeliku välja pigistamise tõttu siiski liiga vesine, võib sellesse hädaabinõuna segada paar supilusikatäit jahu või riivsaia lisada.

http://thredahlia.blogspot.com/2008/02/kartulipannkoogidkartulikotletid.html