laupäev, 13. september 2008

Kirsi-ricotta kook

Põhi:
125 g võid
0,5 dl suhkrut
2,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 vanillisuhkrut
2 sl kakaod

Täidis:
300g ricottat või kohupiima
200 g 10 % hapukoort
2 muna
1,25 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 sl maisitärklist
200 g kivideta kirsse

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kakao. Näpi juurde või. Sega purutaoliseks tainaks. Kuumuta ahi 200 C. Täidise jaoks sega ricotta, hapukoor, suhkur, munad, tärklis ja vanillisuhkur. Vooderda lahtikäiva vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga või määri võiga. Pudista 3/4 tainast vormi põhjale. Vala peale ricottamass. Kata kirssidega. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta ahjus umbes 40 minutit.

http://elinakokkab.blogspot.com/2008/05/kirsi-ricotta-kook.html