laupäev, 13. september 2008

Pizzapõhi 2 (kuivpärmist)

0,5 l vett
ca 5 supilusikatäit õli
1 pakk kuivpärmi
nisujahu tunde järgi ca 1 liiter
suhkrut
soola

kate:
ca 800 g hakkliha
300 g tomatipüreed, pitsakaste, ketsup, vokikaste tshillikaste, et maitset oleks
maitseaineid
täidise jaoks pruunistan hakkliha , ja praen tomatipüree korralikult läbi , et toores maitse kaoks, edasi podiseb segu väiksel kuumusel.

tainas on kerkinud umbes tunni aja pärast, patsutan taigna plaadile öliste kätega, siis taigna peale panen mõnikord paprikat tükkidena, seeni, sibulat, porrut, mida on parasjagu. sinna peale laotan liha-tomatipüree segu.kõige peale juust ! küpsetan umbes pool tundi , viimasel ajal ca 180-190 kraadi juures , et juust ära ei kõrbeks , mõnikord panen juustu hoopis poole küpsetamise pealt peale.

Pärmi kasutatakse tavaliselt 50 g/poole liitri vedelikku kohta ja kuivpärmi 1-2 kotikest. Pärmi hulga määravad siiski taigna sort ja kergitamiseks kasutatav aeg. Rohkelt rasva ja suhkrut sisaldavasse taignasse on vaja rohkem pärmi