8 tk
PÕHI:
150 g võid
6 sl tuhksuhkrut
3,5 dl jahu
1 tl soola
TÄIDIS:
400 g ploome
2 dl vahukoort
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
100 g martsipani
Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool. Rulli tainas kergelt jahusel laual üheks 24 cm läbimõõduga või kuueks väiksemaks kettaks. Vooderda koogivorm(id) tainaga. Toksi kahvliga põhjale augud ja hoia tainast täidise valmistamise ajal sügavkülmas. Eelküpseta põhju 200-kraadises ahjus 10 minutit. Täidise valmistamiseks poolita ploomid ja eemalda kivid. Klopi vahukoor ja munad segamini. Lisa suhkur ja vanillsuhkur. Lao ploomisektorid põhjale, murenda peale martsipan ja vala üle kooreseguga. Küpseta 180-kraadises ahjus veel 25–30 minutit.
1 kuu tagasi