laupäev, 13. september 2008

Õuna-kohupiima plaadikook (20-le)

Taigen
8dl nisujahu
4dl suhkrut
3tl küpsetuspulbrit
3tl vaniljesuhkrut
300 g võid või margariini
2 muna
2dl hapukoort

Täidis
8-10 õuna
1dl fariinsuhkrut
2tl kaneeli
500g kohupiima
1 ½ dl suhkrut
2 muna
2tl vaniljesuhkru
1 sidruni riivitud koor ja mahl

Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur. Lisa sulatatud või ja hõõru ühtlaseks taignaks. Tõsta 1/3 taignast kõrvale ja sega ülejäänud taigna hulka munad ja hapukoor. Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhi ja servad taignaga. Puhasta kooritud õunad seemnetest ja lõika õhukesteks viludeks. Sega hulka fariinsuhkur ja kaneel. Teises kausis sega kohupiim suhkru ja munadega. Maitsesta sidrunikoore ja –mahla ning vaniljesuhkruga. Kata taigen õunaviiludega ja vala peale kohupiim. Kõige lõpuks murenda peale 1/3 taignast. Küpseta 200°C juures 40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja krõbe.

Sellest kogusest saab suu magusaks 20 inimest. Kui teed kogused pooleks tee kook ümmargus vormi sisse. Kook säilitab oma mahlasuse ja mõnusa maitse 3-4 päeva jooksul.