On kaks võimalust: lasta sel küpseda veega või ilma.
Mõlemal juhul on vaja
7 dl 38% vahukoort
0,5 dl piima
7 munakollast
175 g suhkrut
maitse järgi vaniljeessentsi.
Sega omavahel kõik koostisained ja lase pool tundi seista, et suhkur laguneks. Aja läbi peene sõela, et eemaldada munasõlmekesed.
Pane segu vormi – sobivad nii väikesed keraamilised ahjuvormid kui ka ahjukindlad kohvitassid.
1. Veeta variant
Soojenda ahi 100 kraadini ja pane vormid kreembrüleega ahju. Sõltuvalt ahjust tuleb neid seal hoida 40-60 minutit. Valmis kreembrülee ei ole seest vedel, vaid ühtlaselt kreemjas.
2. Veega variant
Kuumuta ahi 110 kraadini. Pane vormid kõrgemate servadega metallplaadile. Vala plaadile nii palju kuuma vett, et see ulatuks sinnamaani, kus vormides kreembrüleegi. Kata fooliumiga ja pane ahju. Hoia seal sõltuvalt ahjust 30-50 minutit.
Seejärel lase kreembrüleel toas või ka külmkapis jahtuda.
Tee karamell, pannes potti 4 spl suhkrut ja 1 spl vett. Keeda segades nii kaua, kuni suhkrusegu muutub õrnalt pruunikaks, ja vala õhuke kiht kreembrülee peale. Lase jahtuda.
P.S. Kreembrülee sisse või peale võib panna ka mõnd moosi – kirsimoos sobib fantastiliselt.
1 kuu tagasi