150 g piimašokolaadi
175 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
140 g pruuni rafineerimata suhkrut
140 g võid
3 muna
3 sl piima
1 banaan
Vahele ja peale:
200 g valget šokolaadi
400 g kirsse
150 ml vahukoort.
Valmistamine:
Soojenda ahi 180 kraadini. Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm võiga. Riivi 2/3 šokolaadist jämeda riiviga. Ülejäänu haki. Purusta banaan kahvliga.
Pane jahu, küpsetuspulber ja suhkur kaussi, tee keskele süvend ja löö sellesse munad, lisa pehme või ja piim. Sega mikseri või puulusikaga, kuni tainas on kohev. Sega ettevaatlikult hulka nii riivitud kui ka hakitud šokolaad ja purustatud banaan.
Vala tainas vormi. Võid küpsetada koogi valmis ühes vormis ja lõigata see pärast kaheks või jagada taina pooleks ja küpsetada kahes vormis. Esimesel juhul kulub küpsetamiseks umbes 45 minutit.
Sulata veevannil valge šokolaad ja jäta 5–6 minutiks jahtuma.
Kasta tordi peale minevad kirsid poolenisti šokolaadi ja pane küpsetuspaberile hanguma.
Sega ülejäänud sulašokolaadi sisse vahustatud vahukoor. Lase segul 5–6 minutit jahtuda, et see piisavalt pakseneks. Jaga mass pooleks. Poolita järelejäänud kirsid ja sega ühe kausi sisuga. Määri segu koogile. Tõsta teine kook või koogipool selle peale. Kõige peale määri teises kausis olev šokolaadi-vahukoore segu ja pane sellele šokolaadised kirsid.
1 kuu tagasi