laupäev, 13. september 2008

Tiramisu (6-le)

200 grammi savoiardi küpsiseid või keelekesi
1 suur tass kanget kohvi
1 dl Cointerau apelsinilikööri
2 munakollast
1 dl peenikest suhkrut
250 grammi mascarpone juustu
2 dl rõõskkoort
1 tl vanillisuhkrut
kakaopulbrit (suhkruta)

Sega immutamiseks mõeldus kohv ja pool likööri. Vahusta munakollased suhkruga ja sega juurde mascarpone juust. Vahusta rõõskkoor vanillisuhkruga ja lisa mascarpone segule. Maitsesta ülejäänud likööriga. Kasta küpsised ükshaaval (külma) kohvi sisse ja lao vaheldumisi kreemiga klaasidesse (vms magustoidunõudesse). Soovi korral võib kihtide vahele kakaod raputada. Viimane kiht peaks mascarponekreem olema. Hoia külmkapis umbes 6 tundi ja enne serveerimist raputa peale kakaod.

http://heatoit.blogspot.com/2008/04/tiramisu.html